Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pão duro
- 100 g leite
- 50 g cebola
- 1 dente de alho
- 2 pés de salsa
- 50 g cornichons
- 70 g pimento vermelho
- 300 g carne carne limpa s/ nervos, cortada em pedaços (3 cm aprox.), semicongelada
- 1 ovo
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- ½ c. chá de paprika fumada
- 4 pães (ver dica)
- 4 folhas de alface
- 1 tomate cortado em fatias finas
- Azeite q.b. p/ fritar
- 100 g queijo cheddar cortado em fatias
-
10
g ketchup
lub 10 g molho sriracha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1329.4 kJ / 317.7 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 692.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgur com frango e espargos
35min
Kebab de frango com molho de limão e salada de cuscuz
30min
Doce de pêssego e leite condensado
30min
Zoodles à Carbonara - TM5
Brak ocen
Feijão-branco em molho de tomate, bacalhau a vapor e custard de laranja
55min
Salada de couve e frango vietnamita - TM6
Brak ocen
Chupa-chupas de morango
40min
Salada de fruta tropical - TM6
30min
Pasta tailandesa de caril verde
Brak ocen
Pato do Imperador
Brak ocen
Cappuccino
10min
Rolinhos de couve-lombarda com carne picada
1h 15min