Urządzenia i Akcesoria
Appelcake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sneetjes
Składniki
-
boter zacht, in stukken, en meer om in te vetten
-
appels, zuur (elk ca.180 g)5 - 6
-
boter zacht en in stukken200 g
-
eieren4
-
suiker230 g
-
brandy (opcjonalnie)45 g
-
meel300 g
-
bakpoeder (22 g)1 ½ el
-
zout2 snuifjes
-
poedersuiker om te bestuiven
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneetje
Sód
184.4 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1454.6 kJ /
347.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
49.8 g