Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g zonnebloemolie (en iets meer om de bakvorm in te vetten)
lub 100 g boter op kamertemperatuur (en iets meer om de bakvorm in te vetten) - 250 g patisseriebloem (en iets meer om de bakvorm te bestuiven)
- 250 g suiker (en iets meer om te bestrooien)
- 1 sinaasappel voor sap, ongepeld en in kwarten gesneden
- 3 eieren
-
1
yoghurt natuur (± 125 g)
lub 130 g room - 1 zakje bakpoeder (15 g)
- 1 snuifje zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1606 kJ / 385 kcal
- Białko
- 7.11 g
- Węglowodany
- 58.33 g
- Tłuszcz
- 13.66 g