Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 500 g melk
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 porties
- Kalorie
- 3203 kJ / 766 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Chocolademousse
3h 20min
Pannenkoeken
1h 15min
Bloemkool met kaas
55min
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1 Std. 25 Min
Bechamelsaus
15min
Aardbeienjam
1h 5min
Romige tomatensoep
25min
Tomatensaus
40min
Appelmoes
20min
Aardappelpuree
45min
Groene pepersaus
20min
Aardappel- en groentenpuree
40min