Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ongezouten boter, om in te vetten
- 4 vellen filodeeg
- 400 g melk
- 3 eierdooiers
- 80 g suiker
- 30 g maïzena (zetmeel)
- 1 tl kaneel
- 400 g appels (alle soorten) (bv. Renet), geschild, klokhuis verwijderd en in vier gesneden
- 1 citroen, geraspte zeste en sap
- bloemsuiker naar believen om te bestrooien
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 Std. 10 Min
Bessenjamtaart
2 Std. 35 Min
Chocoladetaart en gezouten karamel
3h 15 min
Chocolade hazelnootpasta
2 Std.
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1 Std.
Gezouten karameltaart
2 godz. 40 min
Gestoomde chocoladecake met slagroom
1 Std. 10 Min
Kipspiesjes met komijnrijst en warme groentesalade
2 Std.
Taart van pindakaas en chocolade
1 Std. 20 Min
Lentetaart met yoghurt
5 Std. 15 Min
Appeltaart
1 Std.
Muffins met chocoladechips
1 Std.