Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ongezouten boter, om in te vetten
- 4 vellen filodeeg
- 400 g melk
- 3 eierdooiers
- 80 g suiker
- 30 g maïzena (zetmeel)
- 1 tl kaneel
- 400 g appels (alle soorten) (bv. Renet), geschild, klokhuis verwijderd en in vier gesneden
- 1 citroen, geraspte zeste en sap
- bloemsuiker naar believen om te bestrooien
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forelmousse
5min
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Appeltaart
1h
Appelcake
1h
Driekoningentaart 100% chocolade
1h 35min
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1h
Ijs van amarenakersen
8h 10min
Chocoladetaart met sinaasappel
2 Std. 40 Min
Rijst met groentemix
55min
Tomatenrijst
30min
Traditionele vruchtenjam
55min