Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g zonnebloemolie, en meer om in te vetten
- 260 g meel, en meer om te bestuiven
- 300 g suiker
- 2 - 3 citroenen, bij voorkeur biologisch, schil en sap
-
70
g maïsmeel (zetmeel)
lub 70 g aardappelzetmeel - 4 eieren
- 170 g melk
- 1 el bakpoeder (15 g)
- 30 g poedersuiker, om te bestuiven
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.6 g