Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło na szybko
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
250 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
½ ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
¼ - ½ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
533.8 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
647.2 kJ /
154.7 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Buraczki na ciepło
50 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Marchewka na ciepło
35 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min