Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 elotes, desgranados
- 200 g de queso panela
- 200 g de azúcar
- 70 g de mantequilla sin sal
- 1 pizca sal
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1000 g de agua
- hojas de elote, para envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1047.1 kJ / 250.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 69.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champurrado del puesto de tamales
15min
Salsa martajada
50min
Atole de fresa
25min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Capirotada
1h 10min
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Agua de Horchata
10min
Cubiletes de queso
1h
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Gelatina de mazapán
2h