Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 elotes, desgranados
- 200 g de queso panela
- 200 g de azúcar
- 70 g de mantequilla sin sal
- 1 pizca sal
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1000 g de agua
- hojas de elote, para envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1047.1 kJ / 250.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 69.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50min
Pan de elote
2u.
Tamales rancheros
2u.
Gelatina de mazapán
2u.
Capirotada
1h 10min
Tamal de cazuela
1h 30min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Agua de Horchata
10min
Chilaquiles rojos
25min
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1h 30min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min