Urządzenia i Akcesoria
Uchepos de elote (Black Diamond)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
10 porciones
Składniki
-
6 elotes desgranados
-
200 g de queso panela
-
200 g de azúcar
-
70 g de mantequilla sin sal
-
1 pizca sal
-
1 cdita de polvo para hornear
-
1000 g de agua
-
hojas de elote para envolver
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Sód
69.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
1047.1 kJ /
250.3 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BLACK DIAMOND CLUB
24 Przepisy
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Tamales rancheros
2 godz.
Tamales Chiapanecos
2 godz. 30 min
Tradicional barbacoa hidalguense
3 godz.
Tortas ahogadas de camarón
40 min
Chiles rellenos de chicharrón en salsa de frijol negro
1 godz.
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2 godz. 30 min
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55 min
Agua de Horchata
10 min
Jericallas
5 godz.
Pambazos CDMX
2 godz. 30 min
Tamal de cazuela con rajas
1 godz.
Chamoy
20 min