Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras peladas
- 150 g de azúcar
- ½ rama de canela
- 2 latas de leche evaporada, congeladas en cubos
- 60 g de miel
- 250 g de crema para batir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 0 kJ / 418 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champurrado de galleta
20min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Capirotada
1h 10min
Uchepos de elote (Black Diamond)
45 min
Pan de elote
2 godz.
Pan de elote
1 godz.
Salsa borracha
15min
Rollo de guayaba
2 godz. 30 min
Tamales guanajuatenses
2 godz. 30 min
Rompope de nuez
20min
Café de olla
25min
Horchata de avena
10min