Vegan Rainbow Salad (TM5)

Vegan Rainbow Salad (TM5)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • red onions halved vertically
    100 g
  • cucumber unpeeled, ends removed, halved lengthways (approx. 400 g)
    1
  • red radishes
    200 g
  • yellow pepper cut in wedges that fit through feeder
    1
  • carrots
    200 g
  • plum tomatoes
    200 g
  • tinned pineapple slices drained, reserving 60 g juice
    140 g
  • freshly squeezed lime juice
    30 g
  • toasted sesame oil
    30 g
  • fresh chilli thinly sliced
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • toasted sesame seeds
    2 Tbsp
  • peanuts, roasted, salted
    2 Tbsp
  • fresh mint leaves (opcjonalnie)
    10 g
  • fresh coriander leaves (opcjonalnie)
    10 g
  • red chilli (opcjonalnie) finely sliced, for garnishing
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 232.6 kcal / 973.2 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 29.1 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 646.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...