Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chinese cabbage (approx. 700 g), halved lengthways then cut in pieces (5 cm)
- 4 Tbsp fine sea salt
- water, for soaking cabbage
- 200 g daikon (Japanese radish), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 6 spring onions (approx. 100 g), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 6 garlic cloves
- 2 tsp caster sugar
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 Tbsp shrimp paste
- 3 - 4 Tbsp Korean chilli paste (gochujang), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 2006 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Kimchi
149 godz.
Char Siu Marinade
10 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Palak Paneer
45min
Thai Red Curry Paste
Brak ocen
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Tikka Paste
1h
Peking-Style Duck Pancakes
11 godz. 25 min
Char Siu Pastries
6 godz. 10 min
Miso Soup with Vegetables
30min