Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
oz cotija cheese, cut into pieces (approx. 1 in.)
lub 2 oz Monterey Jack cheese, cut into pieces (approx. 1 in.) - ½ oz fresh cilantro leaves (approx. ½ bunch)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp ground cumin
- 3 garlic cloves
- ½ - 1 fresh jalapeño chili, stem and seeds removed and cut in half, to taste
- 3 ½ oz yellow onion, quartered (approx. ½ medium onion)
- 1 oz olive oil, plus extra to fry tortillas
- 28 oz canned diced tomatoes, undrained (see Variation)
- 1 oz tomato paste
- ½ tsp sugar
- 6 large eggs
- 16 oz canned refried pinto beans
- 6 corn tortillas (approx. 6 in.)
- 1 ripe avocado, cut into pieces (approx. ½ in.)
- sour cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1672.1 kJ / 399.7 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1121.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Beef Tostadas
1h 10min
Chicken Fajita Soup
50min
South Texas Carne Guisada
1h 20 min
Tortilla Soup
25 min
Mexican Creamed Corn
30min
Chicken Mole
50min
Chicken and Avocado Arepas
1h
Ramen Noodle Soup
40min
Chicken Enfrijoladas
50min
Tomatillo Salsa
20 min