Vitello tonnato rivisitato (TM6)

Vitello tonnato rivisitato (TM6)

4.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porzioni

Składniki

Vitello
  • di acqua
    1500 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di carne di vitello senza nervi, in un unico pezzo (magatello)
    600 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • bacche di ginepro
    2 - 3
Uova sode
  • uova fredde di frigorifero
    3
  • di acqua + q.b. per la cottura delle uova
    1000 g
Salsa tonnata
  • di olio extravergine di oliva
    150 g
  • di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
    120 g
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    3 - 4
  • di capperi sotto sale dissalati
    20 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    15 g
Terminare la preparazione
  • capperi i frutti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 426 kcal / 1782.2 kJ
Białko 29.4 g
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 0.4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 313.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...