
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana ice cream
- 5 ripe bananas (approx. 500 g), cut into pieces 3 cm pieces and frozen
- 2 tsp vanilla bean paste
- 50 g thickened cream
- 50 g dark chocolate broken into small pieces
- 12 plain biscuits of choice, trimmed (7 cm - see Tips)
- 300 g tinned caramel (see Tips)
Meringue
- 4 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- 180 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 582.2 kcal / 2435.8 kJ
- Białko
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Sód
- 635.8 mg