Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana ice cream
- 5 ripe bananas (approx. 500 g), cut into pieces 3 cm pieces and frozen
- 50 g dark chocolate, broken into small pieces
- 2 tsp vanilla bean paste
- 50 g thickened cream
- 300 g tinned caramel (see Tips)
- 12 plain biscuits, of choice, trimmed (7 cm - see Tips)
Meringue
- 220 g caster sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2489.7 kJ / 595.1 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 90.4 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 635.8 mg
Alternatywne przepisy
Banoffee tartlets
1 Std. 45 Min
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Strawberry champagne cake
3h 10min
Chocolate mousse
3h 20 min
Sherbet mimosas
10 min
"Little house" slice
6h 30 min
Rose syrup
20 min
Layered chocolate cappuccino cups
19h 30min
Chocolate custard mille feuille
8h 15 min
Fruity dream (soft serve ice cream)
5 min
Chocolate ganache
20 min