Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 230 g white chocolate, broken into small pieces (see Tips)
- 130 g icing sugar
- 3 eggs
- 3 egg yolks
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 lemon, zested (no white pith) and juiced
- 80 g plain flour
- 1 pinch salt
- fresh blueberries, to serve
- crème fraîche, to serve (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2182.1 kJ / 519.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 80.9 mg
Alternatywne przepisy
Lemon meringue cupcakes
1h 30 min
Sticky toffee puddings
1h
Quick fruit sponge
35min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Hazelnut chocolate brioche
2h
Mini strawberry mousse flower tarts
4h 45min
Red and green Christmas shortbread
2h 20 min
Chocolate fondants
30 min
Chocolate volcanos
55min
Lime meringue tartlets
2hod. 40min
Festive camembert wreath
1h 50min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h