Apricot Danish slice
TM6 TM5

Apricot Danish slice

4.5 (59 ocen)

Składniki

  • 60 g blanched almonds
  • 30 g unsalted butter, softened
  • 40 g caster sugar
  • ½ tsp natural almond extract
  • 2 eggs
  • 2 sheets puff pastry (25 cm square sheets - see Tips)
  • 400 g canned apricot halves, drained (approx. 260 g after draining - see Tips)
  • 20 g flaked almonds
  • 50 g smooth apricot jam, lightly beaten

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1634.8 kJ / 389.2 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
22.1 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Błonnik
4.5 g
Sód
277.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy