Apricot Danish slice

Apricot Danish slice

4.5 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • blanched almonds
    60 g
  • unsalted butter softened
    30 g
  • caster sugar
    40 g
  • natural almond extract
    ½ tsp
  • eggs
    2
  • puff pastry (25 cm square sheets - see Tips)
    2 sheets
  • canned apricot halves, drained (approx. 260 g after draining - see Tips)
    400 g
  • flaked almonds
    20 g
  • smooth apricot jam lightly beaten
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 277.7 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 1634.8 kJ / 389.2 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...