Urządzenia i Akcesoria
Apricot Danish slice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
blanched almonds60 g
-
unsalted butter softened30 g
-
caster sugar40 g
-
natural almond extract½ tsp
-
eggs2
-
puff pastry (25 cm square sheets - see Tips)2 sheets
-
canned apricot halves, drained (approx. 260 g after draining - see Tips)400 g
-
flaked almonds20 g
-
smooth apricot jam lightly beaten50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
277.7 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1634.8 kJ /
389.2 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aussie meat pies
2 godz.
Apple cake
1 godz.
Apple shortcake
1 godz. 50 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
L&P cheesecake
4 godz.
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Mystery soup
45 min
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min
Lamingtons
1 godz. 10 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min