Speedy citrus layered cake

Speedy citrus layered cake

3.7 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

Orange cake
  • unsalted butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
    230 g
  • orange large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed
    1
  • eggs
    3
  • white sugar
    200 g
  • self-raising flour
    300 g
  • sea salt
    1 pinch
Lemon cake
  • lemon large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed (see Tips)
    1
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    230 g
  • eggs
    3
  • white sugar
    200 g
  • self-raising flour
    300 g
  • sea salt
    1 pinch
Citrus cream cheese icing
  • cream cheese cut into pieces
    375 g
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    270 g
  • icing sugar
    450 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • orange zest only, no white pith
    1
  • lemon zest only, no white pith
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 538.2 mg
Białko 11.9 g
Kalorie 4385.6 kJ / 1044.2 kcal
Tłuszcz 64.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 39.9 g
Węglowodany 109.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...