Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tuna filling
- 300 g onions, cut in quarters
- 150 g red peppers, cut in pieces
- 150 g green peppers, cut in pieces
- 200 g canned crushed tomatoes
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 200 g canned pickled tuna ("bonito en escabeche"), drained (see tip)
- 2 hard-boiled eggs, chopped
Empanada dough
- 50 g water
- 50 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine
-
90
g lard
lub 90 g butter - 1 egg
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 3 tsp dried yeast - 450 g bread flour
- 1 tsp salt
Assembly
- flour for dusting
- 1 egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2904 kJ / 694 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked Cabbage Pierogis
2 Std. 30 Min
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Eggplant Stacks
1 Std. 35 Min
Sandwich Bread
3 Std.
Wholemeal pide
1 Std. 35 Min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 Std. 20 Min
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
50 Min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Panna cotta
6h 15min
Chicken pastilla
1h 10min
Strawberries and Cream (TM5)
20 Min
Alpine macaroni with apple sauce
45 Min