Tuna empanada

Tuna empanada

4.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Tuna filling
  • onions cut in quarters
    300 g
  • red peppers cut in pieces
    150 g
  • green peppers cut in pieces
    150 g
  • canned crushed tomatoes
    200 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • canned pickled tuna ("bonito en escabeche"), drained (see tip)
    200 g
  • hard-boiled eggs chopped
    2
Empanada dough
  • water
    50 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • white wine
    50 g
  • lard
    90 g
    90 g butter
  • egg
    1
  • fresh yeast crumbled
    25 g
    3 tsp dried yeast
  • bread flour
    450 g
  • salt
    1 tsp
Assembly
  • flour for dusting
  • egg beaten
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 2904 kJ / 694 kcal
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...