Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tuna filling
- 300 g onions, cut in quarters
- 150 g red peppers, cut in pieces
- 150 g green peppers, cut in pieces
- 200 g canned crushed tomatoes
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 200 g canned pickled tuna ("bonito en escabeche"), drained (see tip)
- 2 hard-boiled eggs, chopped
Empanada dough
- 50 g water
- 50 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine
-
90
g lard
lub 90 g butter - 1 egg
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 3 tsp dried yeast - 450 g bread flour
- 1 tsp salt
Assembly
- flour for dusting
- 1 egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2904 kJ / 694 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuna and Olive Empanaditas
4hod. 5min
Green Olive Dip
10 min
Cinnamon Roll Waffles
1 Std. 35 Min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Pancake muffins with banana and chocolate
30 min
Chicken with bulgur and vegetables
3h 5 min
Turkey rolls with gorgonzola
1h
Chicken and pear pie
Brak ocen
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30 min
Pizza Waffles
1h 15min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM6)
1h 30 min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2 Std. 45 Min