
Urządzenia i Akcesoria
Tuna empanada
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Tuna filling
-
onions cut in quarters300 g
-
red peppers cut in pieces150 g
-
green peppers cut in pieces150 g
-
canned crushed tomatoes200 g
-
extra virgin olive oil50 g
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
canned pickled tuna ("bonito en escabeche"), drained (see tip)200 g
-
hard-boiled eggs chopped2
Empanada dough
-
water50 g
-
extra virgin olive oil50 g
-
white wine50 g
-
lard90 g
-
egg1
-
fresh yeast crumbled25 g
-
bread flour450 g
-
salt1 tsp
Assembly
-
flour for dusting
-
egg beaten1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
694 kcal /
2904 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Flavours of Spain
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy