Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 5 oz Granny Smith apples, unpeeled, quartered and cored (see Tip)
- 5 oz celery stalks
- 5 oz fennel bulb, cut into pieces that fit into feeder tube
Dressing
- ½ oz fresh dill fronds (see Tip)
- 2 ½ oz vegetable oil
- 1 ½ oz plain Greek yogurt
- ½ oz Dijon mustard
-
½
oz apple cider vinegar
lub ½ oz red wine vinegar - ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Salad
5 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Jamaica Hibiscus Margarita
1h 5 min
Golden Beet Gazpacho
50min
Spicy Pineapple Vinaigrette
5 min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1h 25min
Roasted Carrots with Black Sesame Drizzle
35min
Lentil Salad
35min