Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de queso feta en trozos
- 2 dientes de ajo
- 2 - 3 cebolletas cortadas en trozos (400 g)
-
150
g de aceite de oliva virgen extra (100 g para pincelar)
lub 150 g de mantequilla fundida - 500 g de hojas de espinaca frescas
- 1 cucharadita de sal
-
12
láminas de masa filo
lub 12 láminas de pasta brick - 150 g de leche
- 50 g de nata
- 2 huevos
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 11.26 g
- Węglowodany
- 9.87 g
- Tłuszcz
- 35.93 g
- Błonnik
- 2.74 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas a la parmesana
1h
Tarta salada de calabaza y espinacas
1h 20min
Buñuelos de brócoli con salsa gorgonzola
1h 20min
Crêpes de espinacas, beicon y requesón
1 Std. 10 Min
Espirales de hojaldre con espinacas y queso feta
1 Std. 10 Min
Empanada griega de espinacas (spanakopita)
1h 20min
Lasaña de brócoli
45min
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45min
Quiche de espinacas y requesón (sin gluten)
1h 20min
Quiche de calabacín con jamón york
1h
Pasteles de brócoli y beicon
45min
Crujientes de espinacas con roquefort
25min