Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 250 g de arroz
- 45 g de aceite de cacahuate
- 100 g de cebolla cambray, en trozos
- 15 g de jengibre, pelado
- 2 chiles de árbol secos
- 50 g de cacahuate pelado
- 400 g de camarones medianos crudos, limpios, en trozos (1 cm)
- 40 g de salsa de soya
- 20 g de miel
- 20 hojas de lechuga francesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 844 kJ / 201 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30min
Pescado empapelado al chile serrano
30min
Filete de res con dos salsas
40min
Tacos de pescado empanizado sin gluten
35min
Arrachera al café con salsa de alcaparras
30min
Pastelitos de robalo
35min
Camarones entomatados (Sonora) TM6
25min
Tartar de res con alcaparras, cebolla morada y aioli de jitomates deshidratados
1h 25min
Ensalada de camarones con duraznos y pimienta, al Vacío TM6
1 godz.
Timbal de camarones al limón y sandía
30min
Pescado en hoja santa
30min
Trucha al vapor con puré de brócoli
40min