Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa arrabiata
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 1 cda de azúcar
- 1 cda de orégano seco
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 2 cdas chiles chipotles adobados
Pasta de avena sin gluten
- 150 g de avena
- 150 g de leche de almendras
- 150 g de almidón de tapioca, y un poco más para espolvorear
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta molida, o al gusto
- 2080 g de agua
- 6 yemas de huevo
- 1 cda de sal de grano, o al gusto
- 1 cda de aceite vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1829 kJ / 431 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 2979 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas
1 Std. 30 Min
Puré de jitomate básico
35min
Frijoles negros
14h
Sopa de verduras y frijoles
15 Min
Cocción arroz integral (400 g) TM6
35min
Frappé de café sin lácteos ni azúcar añadida
6 Std. 5 Min
Hot cakes sin gluten
30min
Tortillas de espinaca
20 Min
Pastel de vainilla vegano
1 Std. 30 Min
Huevo estrellado sobre pan casero
25 Min
Pulpo con puré de betabel y chile manzano
2h
Pizza sin gluten
1 Std.