![Pesto de jitomate Pesto de jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d6a78069-f3e5-4c3c-a127-156b44d7af33/Derivates/01a860fc-eaea-4d23-a4d7-cd7f121270b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano, en trozo
- 15 piezas de jitomates deshidratados en aceite, sin aceite
- 60 - 100 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo, pelado
- 10 hojas de albahaca frescas
- 40 g de piñones
- 1 cda de vinagre balsámico
- sal fina, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 6178 kJ / 1471 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Błonnik
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocados de pulled pork con ensalada de col
14 Std.
Nieve de hierbabuena
20 Min
Ensalada de col Texana
15 Min
Lasaña de calabacita y jitomate
4h 10 min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 Min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 Min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 Std.
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5min
Tacos de lechuga Hunan
35 Min
Betabeles con alioli de cilantro
55 Min
Puré de jitomate básico
35 Min
Tabule de quinoa
10 min