Salsa cremosa de perejil

Salsa cremosa de perejil

3.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porciones

Składniki

  • 2 dientes de ajo pelados
  • 75 g de cebolla en trozos
  • 240 g de chile poblano asados y pelados
  • 125 g de hojas de perejil fresco
  • 30 g de mantequilla
  • 1 ½ cda de maicena
  • 1 ½ cdita de sal fina
  • ¼ cdita de pimienta molida
  • 500 g de leche
  • 250 g de agua
  • 500 g de calabacita cortada en cubos
  • 400 g de champiñones en cuartos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 6 g
Kalorie 504 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...