![Salsa cremosa de perejil Salsa cremosa de perejil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F0C9162D-3BCB-4ED1-9DD5-FD31951DE86C/Derivates/71F00448-3EE3-4B15-BF3C-D3550C164100.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 75 g de cebolla, en trozos
- 240 g de chile poblano, asados y pelados
- 125 g de hojas de perejil fresco
- 30 g de mantequilla
- 1 ½ cda de maicena
- 1 ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta molida
- 500 g de leche
- 250 g de agua
- 500 g de calabacita, cortada en cubos
- 400 g de champiñones, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 504 kJ / 120 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40min
Sopa italiana de papa
50min
Arroz al cilantro
35min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de apio
50min
Crema de espinacas con nuez
20min
Crema de cilantro
30min
Ceviche de hongos
10 min
Mousse de cilantro y jalapeño
1 Std. 5 Min
Croquetas de atún
1 Std. 30 Min
Sopa de jitomate y elote
40min
Crema de espinaca
25 menit