
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 85 g de sucre
- 1 œuf de gros calibre
- 115 g de beurre non salé en cubes (2,5 cm/1 po)
- 225 g de farine tout usage
- 1 pincée de sel
- 1 c. à thé de sucre vanillé
Remplissage
- 1 citron
- 115 g de sucre
- 2 œufs de gros calibre
- 1 jaune d'œuf d'un gros œuf
- 200 g de lait entier
- 30 g de fécule de maïs
- 100 g de crème à fouetter 35% M.G.
-
60
g de pêches fraîches, en tranches
lub 60 g de pêches fraîches, en tranches - 60 g d'ananas frais en dés
- 45 g de bleuets
- 60 g de kiwi en tranches
- 100 g de framboises fraîches
- 60 g de fraises en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 294.3 kcal / 1231.5 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Sód
- 50.5 mg