Gâteau suisse du 1er août

Gâteau suisse du 1er août

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 godz.
16 tranches

Składniki

Quatre-quarts préparé la veille
  • beurre mou, pour graisser
  • farine blanche pour saupoudrer
  • de chocolat blanc en morceaux
    100 g
  • d'eau
    20 g
    20 g de rhum
  • œufs
    4
  • de beurre mou, en morceaux
    200 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • de sucre
    140 g
  • de sucre vanillé
    1 sachet
  • de sel
    1 pincée
  • de farine blanche
    300 g
  • de poudre à lever
    ½ sachet
Gâteau suisse du 1er août
  • œufs
    4
  • de beurre mou, en morceaux
    200 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • de colorant alimentaire, liquide, rouge (env. 40 g)
    2 sachets
  • de sucre
    150 g
  • de sucre vanillé
    1 sachet
  • de sel
    1 pincée
  • de farine blanche
    300 g
  • de poudre à lever
    ½ sachet
  • sucre glace pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 322 kcal / 1347 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 32 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...