Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pommes de terre à chair farineuse, grosses pommes de terre, coupées dans le sens de la longueur de manière à pouvoir les insérer dans la goulotte
- eau, pour les pommes de terre
-
1
c. à café d'ail en poudre
lub 1 c. à café d'oignon en poudre - 1 c. à café de persil séché
- ½ c. à café de paprika fumé, moulu
- ½ c. à café de sel et un peu plus pour l'assaisonnement
- huile végétale, à rôtir
- 2 gousses d'ail
- 5 g de feuilles de persil, frais
- 150 g de yogourt à 0,1% m.g.
- 20 g de mayonnaise
- 20 g de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619.7 kJ / 148.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 297.5 mg
Alternatywne przepisy
Pain accordéon aux herbes
1 godz. 20 min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 godz. 30 min
Garam Masala (mélange d'épices)
10min
Mini-Donuts
2h 45min
Volcan au chocolat
15 Min
Frittata à l’Egg poacher
35 min
Nectar de framboises
10min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 35min
Dacquoise praliné au chocolat
1h 5min
Grittibenz sucré
2h 15min
Ganache
20 min
Muesli croustillant
2h