Urządzenia i Akcesoria
Bubble and Squeak
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Wasser500 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Kartoffeln mehligkochend, in Stücken700 g
-
Wirsing in Streifen500 g
-
Öl2 EL
-
Butter2 EL
-
körniger Senf1 geh. TL
-
Muskat3 - 4 Prisen
-
Zitronensaft2 - 3 Spritzer
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1088 mg
Białko
6 g
Kalorie
1160 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Mandel-Zwiebel-Quiche
1 godz. 30 min
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30 min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1 godz.
Veganer Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Stamppot mit Endivien
30 min
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1 godz. 15 min
Schwarzwurzel-Auflauf
1 godz. 25 min
Blumenkohl-Galettes mit Rotkohl-Salat
45 min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 godz.
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 godz.
Endivien-Stampf
35 min