Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g Butter, in Stücken
- 1 Pck. Strudelteig aus dem Kühlregal (275 g), z. B. von Henglein
- 300 g Bergkäse, in Stücken
- 5 Eier
- 20 g Weißwein, trocken (opcjonalnie)
- 400 g Sahne
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 100 g Walnusshälften, grob zerbrochen
- 150 g Trauben, hell, kernlos, halbiert
- 150 g Trauben, rot, kernlos, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2935 kJ / 701 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 814 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1 Std. 30 Min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50 Min
Gnocchi-Birnen-Salat mit Radicchio und Gorgonzola
45 Min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 Min
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1 Std.
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1 Std.
Birnen-Mandel-Zwiebel-Quiche
1 Std. 30 Min
Kräuter-Ricotta-Tarte (Low Carb)
1 Std. 45 Min
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1 Std. 50 Min
Süßkartoffel-Feldsalat mit Sesam-Ziegen-Camembert
40 Min
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Frittata mit Ziegenfrischkäse und karamellisierten roten Zwiebeln
40 Min