Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 150 g Salami, in Scheiben, halbiert
- 200 g Fenchel, in Stücken
-
100
g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
lub 1 rote Paprika, in Stücken - 30 g Öl
- 1 TL Zucker
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Zitronensaft
- 2 TL Dijon-Senf
- 1500 g Wasser
- 300 g Farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2435 kJ / 582 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1961 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30 Min
Bunte Rotkohlnudeln
45min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1 Std.
Maultaschen in Honig-Senf-Sauce
45min
Locro Argentino
30 Min
Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
30 Min
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30 Min
Grüne Kokos-Pasta
20 min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 Min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 Min
Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado
30 Min