Pão mediterrâneo sem glúten

Pão mediterrâneo sem glúten

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 doses

Składniki

Massa
  • fermento de padeiro fresco
    40 g
  • água morna
    400 g
  • açúcar
    ½ c. chá de
  • farinha s/ glúten
    500 g
  • psyllium husk
    2 c. chá de
  • azeite mais 3 c. de sopa p/ pincelar
    15 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • Farinha s/ glúten q.b. p/ polvilhar
  • azeitonas verdes s/ caroço
    100 g
  • azeitonas pretas s/ caroço
    100 g
  • tomate seco, em óleo
    100 g
  • alecrim só as folhas
    2 c. sopa de
  • queijo mozarela cortado em cubos pequenos
    100 g
  • pimenta
    2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 258.3 kcal / 1080.7 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 388.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...