Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten

Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 doses

Składniki

  • amêndoa s/ pele
    50 g
  • açúcar
    110 g
  • farinha s/ glúten mais q.b. p/ polvilhar
    200 g
  • fermento em pó p/ bolos
    ½ c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • limão só a raspa
    1
  • ovos
    2
  • natas espessas (48% de gordura)
    170 g
  • manteiga fria, cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    125 g
  • água
    400 g
  • abóbora cortada em pedaços (1 cm aprox.)
    400 g
  • amido de milho
    1 c. sopa de
  • açúcar de cana
    100 g
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    ½ c. chá de
  • cravinho em pó
    2 pitadas de
  • noz-moscada
    2 pitadas de
  • chocolate branco derretido (opcional)
    30 g
  • mistura de noz inteira caramelizada (opcional)
    30 g
  • natas batidas (opcional)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 248.5 kcal / 1039.7 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 107.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...