Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 12 fatias de bacon fumado
- 3 pimentos em conserva, escorridos cortados em tiras (5 mm aprox.)
- 6 azeitonas pretas s/ caroço cortadas em metades (opcjonalnie)
- 6 ovos
- 6 pitadas de sal
- 6 pitadas de pimenta
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2706.1 kJ / 646.8 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 90.7 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 35.5 g
- Sód
- 610.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1j
Mojito sem álcool de maracujá
10 min.
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1h 15min
Tarte de fruta da Tânia Miranda
2 Std.
Piza com rebordo recheado
2 Std. 30 Min
Massa com melão e presunto
40 Min
Salada de bacon e feijão-verde com frutos secos e parmesão
25 Min
Crème brulée com champanhe e palitos la reine
3j
Ovos coreanos marinados
30 Min
Pan bagnat e salada de grão e pepino
2h 40 min
Cappuccino
10 min.
Marinada jamaicana para frango
10 min.