Yaki udon com carne picada ao estilo japonês

Yaki udon com carne picada ao estilo japonês

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • alho
    2 dentes de
  • gengibre fresco cortado em fatias finas (2 mm aprox.)
    10 g
  • óleo de sésamo
    60 g
  • açúcar
    20 g
  • vinagre de arroz
    1 c. sopa de
  • molho de soja
    40 g
  • pimento vermelho cortado em palitos (5x1 cm aprox.)
    150 g
  • couve pak-choi cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    200 g
  • cebola roxa cortada em rodelas finas (0,5 cm aprox.)
    50 g
  • carne picada (carne de porco, carne de vaca, frango ou peru)
    400 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • molho de ostra
    20 g
  • noodles udon frescos
    400 - 460 g
  • cebolo (spring onion) cortado em fatias finas (2 mm aprox.)
    20 g
  • sementes de sésamo tostadas
    20 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 879.9 kcal / 3681.3 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 95.3 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 1086.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...