Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g maçapão cortado em pedaços
- ½ - 1 c. chá de essência de amêndoa
- 60 g farinha de amêndoa (ver dica)
- 1 clara de ovo
- 60 g açúcar
- 100 g amêndoa laminada
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 467.5 kJ / 111.7 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Bolinhas de coco com sorvete de morango e prosecco
50 Min
Leite evaporado
3h 5min
Dip italiano de queijo
4 Std. 10 Min
Copinhos de chocolate e manteiga de amendoim
1 Std. 10 Min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2 Std. 30 Min
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Maçãs do amor
40min
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25 min
Creme de chocolate e avelã (nutella)
10 Min
Gelado cheesecake de mirtilo
14h 35min
Torta de limão com merengue
2 Std. 30 Min