Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka, plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
- 3 żółtka
- 30 g masła
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 717 kJ / 171.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6h 20min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3h
Piszinger kakaowy
12h 30min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Kremówki (Napoleonki)
6 Std. 30 Min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2h 10min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1h 35min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2h