Ślimaczki z budyniem i rodzynkami

Ślimaczki z budyniem i rodzynkami

4.7 516 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk

Składniki

  • 250 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
  • 3 żółtka
  • 30 g masła
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 40 g mąki pszennej
  • 50 g rodzynek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 89.2 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 717 kJ / 171.4 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...