
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka, plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
- 3 żółtka
- 30 g masła
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 717 kJ / 171.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 89.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.