Gâteau au chocolat et ganache au chocolat

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 parts

Składniki

Le biscuit
  • 200 g de beurre, salé ou non salé en morceaux et un peu pour les moules
  • 200 g de chocolat fondant en morceaux
  • 100 g d'eau
  • 250 g de farine fermentante
  • 25 g de poudre de cacao (tout type)
  • 180 g de sucre roux
  • 180 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 80 g de crème fraîche, min 30% M.G.
Le glaçage
  • 200 g de chocolat fondant en morceaux
  • 200 g de beurre, salé ou non salé en morceaux
  • 200 g de sucre glace

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 283.9 mg
Białko 7 g
Kalorie 3040.7 kJ / 726.7 kcal
Tłuszcz 44.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Węglowodany 78.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...