Urządzenia i Akcesoria
Knedle z owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
200 g ziemniaków mączystych, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
woda osolona, do gotowania knedli
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania blatu
-
50 g twarogu, półtłustego
-
1 żółtko
-
sól do smaku
-
śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
111.6 mg
Białko
12.6 g
Kalorie
1505.4 kJ /
359.8 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
68.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Pierogi leniwe
45 min