Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de hojas de salvia secas (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de albahaca seca
- 1 cucharadita de estragón seco (opcjonalnie)
- 230 - 250 g de tofu firme
- 15 - 20 g de vinagre de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 5221 kJ / 1248 kcal
- Białko
- 38.5 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 120 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 2363.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2h 20min
Hamburguesas de mijo
55 min
Ensalada de quinoa con tofu
45 min
Tacos vegetales de lentejas con dip de tofu
4h 30 min
Pilaf de mijo con remolacha y judías verdes
20 min
Queso vegano rústico con cerveza y cominos
45 min
Dip de queso vegano
40 Min
Nuggets vegetarianos con trigo sarraceno
1 Std. 10 Min
Dip de queso vegano de anacardos
5 Min
Bulgur con verduras y salsa de champiñones
50min
Queso vegano
14 godz. 10 min
Curry vegano con tofu
30 min