Ensalada César vegana con garbanzos asados

Ensalada César vegana con garbanzos asados

4.7 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 150 g de anacardos crudos
  • 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 20 g de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal
  • 4 pellizcos de pimienta molida
  • 180 g de agua (y algo más, caliente, para remojar)
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 15 g de alcaparras
  • 10 g de salsa inglesa (salsa Worcestershire) vegana
  • 2 cucharaditas de mostaza de Dijon
  • 2 cucharaditas zumo de limón
  • 150 - 200 g de lechuga romana en trozos
  • 250 g de tomates cherry en mitades
  • 2 aguacates en láminas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 914.3 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 2057 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 37.9 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 33.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...