Enchiladas de carne en hoja de lechuga

Enchiladas de carne en hoja de lechuga

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Relleno
  • 260 g de cebolla
  • 20 g de puerro en un trozo
  • 3 - 4 dientes de ajo
  • 500 g de aguja de ternera (en 2 trozos)
  • 1000 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
    100 g de pimiento amarillo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 200 g de tomate frito estilo casero
  • ½ cucharadita de comino molido
  • 1 cucharadita de orégano seco
Montaje
  • 6 hojas de lechuga francesa
  • 100 g de mozzarella rallada
  • 100 g de crème fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1142 mg
Białko 23.8 g
Kalorie 1195 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...