Yaki udon al estilo japonés

Yaki udon al estilo japonés

3.8 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 2 dientes de ajo pelados
  • 10 g de jengibre pelado, en rebanadas (2 mm)
  • 60 g de aceite de ajonjolí
  • 20 g de azúcar
  • 1 cda de vinagre de arroz
  • 40 g de salsa de soya
  • 150 g de pimiento rojo en bastones (aprox. 5 cm x 1 cm)
  • 200 g de pak choi ( acelga china) en trozos (2-3 cm)
  • 50 g de cebolla morada en rebanadas (0.5 cm)
  • 400 g de carne molida p. ej. carne de cerdo, de res, de pollo o de pavo
  • ½ cdita de sal
  • 20 g de salsa de ostión
  • 400 - 460 g de fideos udon
  • 20 g de cebolla cambray en rebanadas (2 mm)
  • 20 g de ajonjolí tostado para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1085.7 mg
Białko 34.4 g
Kalorie 3643.9 kJ / 870.9 kcal
Tłuszcz 39.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 93.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...