Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit

Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit

4.6 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Manzo sottovuoto
  • 4 fette di controfiletto di manzo (180-200 g ciascuna, spessore 3 cm)
  • 4 pizzichi di sale
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 4 rametti di timo fresco
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Scalogni confit
  • 250 g di scalogni tagliati a metà o lasciati interi se di piccole dimensioni
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 - 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio colmo di zucchero di canna
  • 25 g olio extravergine di oliva + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1268.6 mg
Białko 42 g
Kalorie 1434 kJ / 342.8 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...