Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 80 g di farina tipo 00
- 2 uova, albumi e tuorli separati
- pangrattato q.b.
- timo fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 143.3 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini di agretti
1h
Risotto pere e Castelmagno
35min
Rotolo ai piselli
50 min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Patate duchessa (TM6)
1h
Sformato tricolore
1 godz. 30 min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 godz. 30 min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2小时
Sformatini patate e porri
55 Min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Sformatini di patate con cuore filante
40min