Urządzenia i Akcesoria
Streusel
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
250 g
Składniki
-
Mehl120 g
-
Butter kalt, in Stücken70 g
-
Zucker60 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 250 g
Białko
28 g
Kalorie
10278 kJ /
2455 kcal
Tłuszcz
127 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
300 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
We call it Klassiker
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Christstollen
12 godz.
Tortenboden
45 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Frankfurter Kranz
6 godz.