
Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Datschi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
-
Zucker160 g
Hefeteig
-
Milch200 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl400 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken80 g
Streusel
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken175 g
-
Mehl200 g
-
Zimt½ TL
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken150 g
-
Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
-
Zwetschgen1250 g
-
Mehl zum Bemehlen
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
264 kcal /
1106 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy