![Zwetschgen-Datschi Zwetschgen-Datschi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F31CBF39-8CBD-4B6D-A97F-45A513401D47/Derivates/29BD1433-0B5C-4726-89D7-A5F21A8200D2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zucker
Hefeteig
- 200 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 400 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 80 g Butter, kalt, in Stücken
Streusel
- 175 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 200 g Mehl
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 1250 g Zwetschgen
- Mehl zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1106 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgenkuchen
2h
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Elisenlebkuchen
5 Std.
Zwetschgendatschi
1h 15min
Schoko-Gewürzkuchen
5 Std.
Nuss-Striezel
1h 30min
Rotweingugelhupf
1h 40min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Streusel
5 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min