Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zucker
Hefeteig
- 200 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 400 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 80 g Butter, kalt, in Stücken
Streusel
- 175 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 200 g Mehl
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 1250 g Zwetschgen
- Mehl zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1106 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Elisenlebkuchen
5h
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Zwetschgendatschi
1 Std. 15 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Eierlikör-Mandel-Torte
4h
Zwetschgenkuchen
2h
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h