Spaghetti all'amatriciana

Spaghetti all'amatriciana

5.0 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 230 g di guanciale di maiale a listarelle sottili (5-10 mm)
  • 600 g di pomodori pelati in scatola
    600 g di passata di pomodoro, in scatola
  • 1 - 2 peperoncini rossi piccante
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pepe
  • 480 g di spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 2021 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...