Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pane raffermo a pezzetti
- 100 g di latte
- 350 g di acqua
- 75 g di riso Arborio
- 75 g di fichi secchi
- 50 g di gherigli di noci
- 40 g di burro morbido + q.b.
- 60 g di zucchero
- 2 uova
- 1 mela, sbucciata e a cubetti (1 cm)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 20 g di Rum
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di uvetta, precedentemente ammollata
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 100 g di farina tipo 00
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1442 kJ / 345 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 61.3 mg
Alternatywne przepisy
Brioches ripiene alle mele
4 Std.
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Bundt Cake ai fiori e frutti di bosco
Keine Bewertungen
Bortellina
30 Min
Bougatsa
1 Std.
Bombette di Carnevale ripiene
1 Std.
Crostata con crema e amaretti al caffè
2 Std.
Tortine ricotta e cioccolato
1 Std.
Cheesecake alle fragole
4 Std. 30 Min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Cheesecake al tiramisù
6h 30min
Torta della nonna al cioccolato
1 Std. 30 Min