Menù: Mousse di stracchino e fichi secchi, Filetto di maiale natalizio alla Wellington e crema pasticcera all'arancia (Bimby Friend)

Menù: Mousse di stracchino e fichi secchi, Filetto di maiale natalizio alla Wellington e crema pasticcera all'arancia (Bimby Friend)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Mousse di stracchino e fichi secchi
  • 200 g di stracchino
  • 100 g di robiola
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 3 fichi secchi
Filetto di maiale natalizio alla Wellington e crema pasticcera agli agrumi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro
  • 100 g di cubetti di ghiaccio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 500 g di acqua
  • 400 g di patate a tocchetti
  • 1000 g di filetto di maiale, senza nervi
  • 100 g zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di latte intero
  • 5 tuorli
  • 50 g di farina tipo 00
    50 g di frumina
Termine della preparazione
  • 150 g di prosciutto crudo a fette
  • senape
  • 1 uovo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 483.1 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 2645.6 kJ / 632.3 kcal
Tłuszcz 30.5 g
Błonnik 32.3 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...