Bûche glacée chocolat et crème brûlée

Bûche glacée chocolat et crème brûlée

3.0 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
8 parts

Składniki

L'insert crème brûlée
  • feuilles de gélatine alimentaire et un récipient d'eau froide
    3
  • de lait
    250 g
  • gousse de vanille fendue et grattée
    ½
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de rhum
    20 g
La mousse au chocolat
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    100 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • œufs
    3
Le biscuit
  • de beurre coupé en morceaux
    120 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de farine de blé
    200 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 615.8 kcal / 2562.5 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 23.6 g
Sód 166.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...